Sciolto Strijktrio Layout Textarea

Het trio - viool, altviool, cello

Sciolto2.jpgDe leden van het Sciolto strijktrio speelden al lange tijd met elkaar in verschillende ensembles en orkesten. Wat samenspel betreft, zaten ze zó op één lijn, dat ze besloten om het strijktrio Sciolto op te richten. Het trio heeft inmiddels een breed repertoire opgebouwd van zowel klassieke als hedendaagse componisten. Ook hechten ze naast het vertolken van dit klassieke repertoire, grote waarde aan het uitvoeren van onbekende of moderne werken. Zo schreef componist Emiel Stöpler speciaal het werk "Kwart voor drie" voor Sciolto.

Het strijktrio Sciolto treedt op in theaters, op concertpodia en bij feestelijke gelegenheden met een gevarieerd en avondvullend programma.
De combinatie viool, altviool en cello neemt in de kamermuziek een bijzondere plaats in. Drie gelijkwaardige partners klinken samen als één instrument. Door de eeuwen heen hebben veel componisten voor deze bezetting geschreven.

Het Sciolto strijktrio bestaat uit Thirza van Driel (viool), Bas Egberts (altviool) en Esther de Boer (cello). Ze spelen naast het trio in diverse Nederlandse beroepsorkesten en zijn allen ook actief als docent.