Sciolto Strijktrio Layout Textarea

Thirza van Driel - viool

thirza-portret.jpgThirza begon haar vioolstudie in 1992 aan het conservatorium te Zwolle bij Jan Hulst en haalde haar DM diploma in mei 1998 aan het conservatorium te Rotterdam. Ze vervolgde haar studie 2e fase (specialisatie orkest/ensemble en kamermuziek) bij Benjamin Shamir en sloot deze in juni 2000 af. Daarna volgde ze nog lessen bij Kees Koelmans en Bouw Lemkes. Tegenwoordig volgt ze lessen bij Alla Kim.

Ze volgde masterclasses bij: Sylvia Rozenberg, Kathy Sebestyen, Jean Jacques Kantarow, Zakar Bron, John Harding, Ervin Schiffer, het Daniël kwartet, het Orlando kwartet, het Schönberg kwartet en het Sint Petersburg strijkkwartet.

Thirza was tijdens haar studie concertmeester van het Rotterdam Young Philharmonic en het Ricciotti ensemble en deed in de loop van haar studie veel orkestervaring op o.a. bij het JON, Mittelsächsischer Theaterorchester, Belcanto festivalorkest, Spanga orkest etc. Ook soleerde ze in de vioolconcerten van Bach, Bruch en Brahms en Mozart.

Thirza remplaceert regelmatig bij diverse orkesten, waaronder Holland Symfonia en het Orkest van het Oosten, waar ze werkte met dirigenten als Jaap van Zweden, Roy Goodman etc. Ook speelde ze in verschillende theaterproducties (o.a. Ernst-Daniël Smit en Jan Vayne).

Tegenwoordig speelt ze mee in de jeugdopera "Zo Zijn Ze": een bewerking van de opera "Cosi fan Tutte" van Mozart (een mix tussen klassiek, rap en r&b). Daarnaast speelt ze als violiste in strijktrio Sciolto. Als viooldocente is ze verbonden aan de muziekschool te Zeist.