Sciolto Strijktrio Layout Textarea

Bas Egberts - altviool

bas-portret.jpgBas Egberts (geboren in 1974) begon op zijn 7de jaar met vioollessen bij Dorly Eijken aan de Muziekschool te Deventer. Vanaf 1994 studeerde hij aan het conservatorium in Zwolle bij Kees Koelmans, waar hij in 1999 zijn eindexamen 1e fase behaalde. In de loop van zijn studie heeft hij masterclasses gevolgd bij Oscar Ravina (violist New York Philharmonic), Moti Shmit (concertmeester Jerusalem Philharmonic Orchestra), John Harding (ex-concertmeester van het Residentie-orkest en ex-primarius van het Orlandokwartet) en Rudolf Koelman (concertmeester van het Concertgebouworkest te Amsterdam).

Momenteel volgt Bas Egberts de opleiding 2e fase altviool bij Gisella Bergman aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Ook volgt hij altvioollessen bij Francien Schatborn, Jan Schoonenberg en Ervin Schiffer.

In de afgelopen jaren speelde hij als (alt)violist in diverse symfonieorkesten, waaronder Holland Sinfonia Ook speelde hij mee bij het operafestival in het Friese Spanga en het Belcantofestival te Dordrecht. In 1998 is hij als violist mee geweest met het "Mittelsächsischer Theaterorchester" op een tournee door Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk met de opera "Der fliegende Holländer" van Richard Wagner. In de afgelopen jaren speelde hij mee met de theatertournees van Ernst-Daniël Smit en van Jan Vayne.

Op het gebied van kamermuziek is hij actief als violist in barokensemble "Ensemble Ricercare" (fluit, viool, cello en klavecimbel) en als altviolist in het strijktrio "Sciolto". Hij speelt sinds 2001 in het tangokwintet "Piazzwolla" (tango's van Astor Piazzolla).

Sinds 1999 is hij als (alt)viooldocent verbonden aan het "Centrum voor de Kunsten a7" in Heerenveen.